Leszázalékolás

Kérdés:  2 éve egy fertőzés miatt életmentő szívműtétet hajtottak végre rajtam. 2 műbillentyűm van, és egy nagy darabot kivágtak a válaszfalból. Egészségesen távoztam a kórházból.
Az elmúlt két év alatt kiderült, hogy a bal kamra már soha nem lesz 100%-os. Mostanra megtapasztaltam, hogy már sokkal nehezebben bírom a munkámat végezni. Minden erőmet kiveszi a munkanap és sokkal több pihenésre van szükségem, hogy ezt kipihenjem. Szakács vagyok, 40 fokban 14 órát állok. Magas pára és kevesebb oxigén mellett.
Van esély arra, hogy valamilyen százalékban leszázalékoljanak, hogy ne kelljen annyit dolgoznom amennyit eddig (nem nem akarok dolgozni, csak nem bírok annyit)?

| szívbetegség
| Siklósi, M.; A szakértő válaszol - Siklósi Miklós 2014 ;19(júniusi)   InforMed

Válasz:  A kérdésre kizárólag a kezelő orvos tud választ adni!
(Ennyi információból nem lehet útmutató segítséget adni!)

Kapcsolódó cikkek a Szív és érbetegségek rovatban olvashatók.

2014-07-10 21:07:20
| szívbetegség

Szívbetegek figyelmébe - kerülendő gyógynövények

Sokan szednek valamilyen gyógynövény-készítményt vagy kivonatot egy sor betegségre a depressziótól a magas koleszterinszintig. Ezeket a kapszulákat vagy tinktúrákat általában veszélytelennek tekintik, és nagyrészt azok is, de bizonyos szívgyógyszerekkel együtt szedve gondot okozhatnak.


A szívbetegség csendes tünetei

A szívinfarktus jeleit általában mindenki ismeri, más szívbetegségek tünetei azonban nem ennyire nyilvánvalók.


A paleo diéta eddig ismeretlen veszélye

Összefügghet a szívbetegségek egyik markerének vérszintje és a paleo étrend követése között az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatói szerint. A tanulmányt a European Journal of Nutrition című szaklap közölte.


Nők és a szívbetegség- tévhitek

Számos kampány ellenére még mindig makacsul tartja magát néhány tévhit a nők szívbetegségével kapcsolatban. Az alábbiakban a tények ismertetésével megpróbáljuk eloszlatni ezeket.


Kis légszennyezettség is árthat

Jóval a tűréshatár alatti légszennyezettség is károsíthatja a szívet - mutatták ki brit kutatók, akiknek tanulmánya a Circulation című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop