Betegnapló

Kérdés:  Valahogy hozzáférhetnék esetleg a háziorvosi kartonomhoz, hogy mik vannak beleírva? Elvileg jogom lenne látni, gyakorlatilag semmi lehetőségem nincs. A TAJ autorizáció sem nyújt ebben semmi segítséget.

|
| Siklósi, M.; A szakértő válaszol - Siklósi Miklós 2018 ;23(márciusi)   InforMed

Válasz:  Az egészségügyi adatok különleges adatok. Azokat a beteg/törvényes megbízottja megtekintheti; kérésére másolatot is kaphat róla. (A másolás költségeit azonban a kérőnek kell, vállalni!) Az új rendszerben - Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) - digitális önrendelkezés keretében mindenkinek lehetősége van. (Kontakt Center 061-920-10-50, Állami Egészségügy Ellátó Központ. ÁEEK.

2018-03-29 08:03:32
|

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


Kérdések és válaszok egy pszichiáter szemszögéből világjárvány idején

Munkám révén, immár több évtizede beszélgetek az emberekkel, kérdezem őket, kérdeznek engem, ők válaszolnak, vagy tőlem várnak válaszokat. Ez nem történik másképp most, a koronavírus járvány idején sem.


COVID-19: Az oldható ACE-2 receptorok állítólag megállítják a vírusokat

Az ACE-2 receptorok oldható változata, amelyen keresztül a SARS-CoV-2 vírus belép a sejtekbe, lehetséges módszer a COVID-19 kezelésére is.


Koronavírus körkép 04-03

Szerte a világban a fertőzöttek száma csütörtök estére 965 246-ra nőtt, a betegségben 49 236-an vesztették életüket, a gyógyultak száma 203 007 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.


Koronavírus szerológiai vizsgálat

A két virológus szakember részletesen ismerteti a koronavírus fertőzést igazoló vizsgálatokat.


Web Design & Development Prowebshop