Százalékolás

Kérdés:  Leszázalékoláson voltam Miskolcon, megállapította a főorvosnő milyen fájdalmas betegségem van - ez 3 éve volt, azóta az életem is veszélyben volt (nem untatom, mert hosszú lenne - sok betegségem van).
Akkor megkérdezte, elfogadom-e az 50 százalékot? Én beleegyeztem, de a mai napig senki nem érti, vagy nem akarja, én sem tudom. Egészségkárosodásom 43% munkaképesség csökkenésem 50. Most nagyon rossz állapotban vagyok, zsibbadnak a végtagjaim, derekam, két műtétet javasolt a nőgyógyász, betétet kell viselnem és a gerincprobléma miatt urológust javasolt.
Kivagyok már idegileg, évek óta nő a baj és nem százalékolnak le, inkább még levesznek belőle.
Mondjon valamit kérem, mit tehetek, kihez forduljak?

| derékfájás, porckorong sérv, gerincsérv, végtagzsibbadás
| Siklósi, M.; A szakértő válaszol - Siklósi Miklós 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Tisztelettel az alábbiakat válaszolom.
Alapvetően semmilyen információm nincs arra vonatkozóan: mit kellene, hogy megválaszoljak!
(Milyen szóbeli "egyezség" született a korábbi vizsgálaton - csak a kettőjük egyező nyilatkozata tudná igazolni... ami 3 évvel korábban volt!
Az óta a %-os meghatározások, szabályok is jelentős változásokon ment keresztül... Nem mindig a rászorultsággal egyezően, a betegek érdekeivel egyezően... Lehet kérni az állapotának felül vizsgálatát... bár én ezt a mai társadalmi körülmények okán - veszélyesnek ítélem! Érdeklődjön - először szóban, majd ha meggyőződött arról, hogy nem járhat rosszabbul - kérje (esetleg) a felül vizsgálatát!)
Problémája nem egyedi....
Tudomásul kell venni: megváltoztak a szabályok; megváltozott az orvos-szakmai megítélés kérdés köre; megváltozott a társadalom "eltartó" képessége; - ami nem kedvez a hasonló helyzetben levő állampolgároknak/betegeknek/munkavállalóknak.
Ez nem betegjogi kérdés, de nem is orvos-szakértői probléma. Ez (úgy vélem) alapvetően gazdasági kérdés; társadalompolitikai; társadalom-biztosítási; szociális probléma!
De nem mentesíti az egyént a saját jövőjének biztosítási feladatai alól a család "eltartási" kapacitásának tervezésétől, öngondoskodás megvalósításától. Igaz, ezek ma hangzatos, megalapozatlannak tűnő mondatok!

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2014-10-11 00:52:49
| derékfájás, porckorong sérv, gerincsérv, végtagzsibbadás

Web Design & Development Prowebshop