Terhesség és stresszes munka

Kérdés:  Gyermeket szeretnénk a párommal, de nagyon stresszes munkahelyen dolgozom, (súlyos, veszélyes pszichiátriai betegekkel foglalkozom), félek, hogyha teherbe esnék, akkor ez negatívan befolyásolná a terhességem.
Mit lehet ilyen esetben tenni?
Köszönettel!

| terhesség, stressz, munka
| Siklósi, M.; A szakértő válaszol - Siklósi Miklós 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Tisztelt Asszonyom!
Kérdésében a válasz is benne rejlik, annak ellenére, hogy túl általános a kérdés felvetése.
Úgy gondolom, egészségügyben (esetleg szociális ellátó rendszerben) dolgozik. Körbe veszik Önt egészségügyi (szociális) képzettségekkel kollégák (orvosok, nővérek) felelős, vezető beosztásban dolgozó szakemberek.
A munkahelyi "nehéz helyzetek" kezelésében, feldolgozásában a munkahelyi vezetőjével ajánlatos egyeztetni. (Esetenként pszichológus segítsége is kérhető.)
Terhességével kapcsolatosan a kezelő orvosa(i) adnak kellő tájékoztatást. Amennyiben veszélyes munkahelye úgy, vagy beosztásán változtatnak, vagy egyéb lehetőségeket egyeztetnek Önnel, az érvényben levő szabályzók alapján. (Terhes asszonyokat "védett" feladat munkakörben kell, és lehet elhelyezni, mert a társadalom a terhességeket is oltalmazza.)
Minden konkrét lehetőséget - a törvények és szabályzók alapján - a háziorvosa és nőgyógyász szakorvosa és munkahelyi vezetője segít megkeresni.
Örömteli terhességet, egészséges gyermeket kívánok!

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2011-06-20 23:40:36
| terhesség, stressz, munka
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop