Idegentest érzése a szemben

Kérdés: 53 éves nő vagyok. 15 éves korom óta hordok szemüveget. Most 6-7 dioptriás a szemüvegem. Távollátó vagyok. A problémám, hogy mostanában nagyon sokszor úgy érzem, mintha valami lenne a szememben, pedig nincs, állandóan megnézem. Csak dörzsölöm, és egy idő után elmúlik - 10-20 perc.
Sokszor elhomályosul, mintha valami ott lenne a szemem előtt, olyankor, ha behunyom a szemem, vagy megdörzsölöm, elmúlik. Aztán van egy olyan, ami viszont, nagyon rossz. Időnként 2-3 hónap, nagyon erős szúró fájdalom lép fel, és önkéntelenül is erősen be kell hunynom a szemem, nem is tudnám nyitva tartani, ez 1-2 percig tart, utána ez is elmúlik.
Köszönöm, hogy meghallgatott!

szemszárazság, szúró érzés, műkönny, menopausa, műkönny | Az Orvos válaszol - Dr. Simon Katalin 2011 ;16(januári)   InforMed | Simon, K.
Az Ön által leírt panaszok tipikusak ebben a korban. A hormonális változással együtt jár a nyálkahártyák valamint a kötőhártya száradása. Olyan műkönnyet esetleg szemszárazságra való gélt ajánlanék, ami a cseppentés után hosszabb ideig nedvesen tartja a szemet, tehát nem vizes alapú műkönny, hanem hyaluronsav tartalmú (pl. Oxyal, Aquify stb.).
Tehát a panasz tünetileg kezelhető.

Kapcsolódó cikkek a Kötőhártya betegségei rovatban olvashatók.

2011-02-04 20:44:32
| szemszárazság, szúró érzés, műkönny, menopausa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop