1 hónapja tartó hátfájdalom

Kérdés:  26 éves vagyok, lassan 1 hónapja elhúzódó lapocka körüli fájdalommal küszködök. Ülő munkát folytatok napi több, mint 8 órában, azonban emellett aktívan sportolok.
A tünetek: fejkörzésnél, mikor lefelé hajtva mozgatom a fejem jobbra-balra erős fájdalmat érzek a jobb lapockámban, valamint, ha balra fordítom a fejem, akkor jóval erősebb a fájdalom, a jobbra fájdulás sokszor nem is jár fájdalommal.
Mozgástól függetlenül néha a jobb vállamba, a nyakamba, és az alkaromba is átsugárzik a fájdalom. Általában reggel, ébredés után erősödnek fel a tünetek.
Próbálkoztam Salonpas tapasszal, illetve Diclac géllel, de sajnos mindkettő csak átmeneti fájdalomcsillapítást eredményezett.
Ön szerint mi állhat a háttérben? Hova érdemes fordulnom a fentebb említett panaszokkal?
Válaszát előre is köszönöm!

| vállfájdalom, lapocka fájdalom
| Szabó, K.; Az Orvos válaszol - Szabó Klára 2017 ;22(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Kérdező! A vállöv izomzata gyulladásba kerülhetett, aminek több oka is lehet: felületes légzés, felhúzott vállak, stressz esetén feszes nyak- és válltartás, nem megfelelő alvóhely, párna, jobb kéz egérhasználata, a monitor nem megfelelő helyre való beállítása stb.
Személyesen kellene felkeresnie egy gyógytornászt, akivel mindezeket át tudja beszélni s utána megvizsgálja a nyak- és vállterületét, illetve a teljes gerincét. Ez egy megoldható probléma, de mozgásterapeutára (gyógytornász, manuálterapeuta, ergoterapeuta stb.) van szüksége és nem fájdalomcsillapítókra.
Üdvözlettel, Szabó Klára

Kapcsolódó cikkek a Válltáji sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2017-09-04 08:26:02
| vállfájdalom, lapocka fájdalom

3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.


Web Design & Development Prowebshop