7 hónapja tartó isiász

Kérdés:  Február óta nagy derékfájdalmak gyötörnek, diagnózis: lumbágó, isiász. Kisugárzik végig a bal lábamba, a fenekemtől a talpamig. Pár évvel ezelőtt kisgyermek felemelésekor becsípődött a derekam, ez a becsípődés párszor még jelentkezett, injekció vagy gyógyszerkúrával orvosolta a doktorom a helyzetet. A mostani fájdalom hónapok óta nem múlik semmitől. Rtg, MRI készült: alsó szakaszon derékferdülés, egyik csípőlapátom feljebb áll, valamint porckopás, de sérv nincs. Sok mindent próbáltam: többféle neurológusnál, masszőrnél jártam, csontkovácsnál is, Appranax, Xefo, Mydeton, Myoflexin, Rheumon injekció, gyógytorna, balzsamok, krémek, stb, semmi nem használ. Sajnos ülőmunkát végzek, a panaszom óta hidraulikus párnát használok. Ágyam félkemény, évek óta ezen alszom, egyetlen kispárnát használok, ami memóriahabos. 5 napja egy gyógymasszőrnél jártam, nyújtógyakorlatokat is végeztünk, azóta csak Cataflammal létezek, még az eddig nagyjából pihenést jelentő fekvés vagy álldogálás is rettentő fájdalmas, de főként az állás és ülés, amit 1 percig bírok. A talpam is húzódik azóta. Akkor nem ez a megfelelő kezelés számomra? Lehet, hogy az áprilisi MRI ellenére sérvem van? Ezen kívül mit tegyek, merre forduljak? Milyen orvosok, intézmények léteznek még megoldásként? A háziorvosom egyszerűen nem tud segíteni. Nagyon várom válaszát, teljesen reménytelen vagyok. Köszönöm, egy 21 éves lány.

| isiász
| Szabó, K.; Az Orvos válaszol - Szabó Klára 2018 ;23(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Kérdező! Nem a megfelelő nyomon jár. Az orvosok ebben az esetben nem tudnak Önnek konzervatív úton segíteni, hisz nem kompetensek a dologban. A mechanikus elváltozást kell helyre állítani, amiben leginkább mozgásterapeuták pl. gyógytornászok, manuálterapeuták tudnak segíteni. Lehet, hogy a tüneteket el tudták fedni a masszőrrel, csontkováccsal, de kétlem, hogy minőségi eredményt el lehetne érni felületi segítséggel illetve gyógyszerekkel. Vegye föl a kapcsolatot egy McKenzie vagy egy Maitland terapeutával s kezdjék el végre a helyreállítást. Állok rendelkezésére! Üdvözlettel, Szabó Klára

2018-09-16 22:45:58
| isiász

Gyakran felesleges a drága MRI-vizsgálat

A kínzó derékfájást okozó isiász (a gerincoszlop aljáról kiinduló ülőidegre gyakorolt nyomás) általános kezelése napjainkban az epidurális szteroid-injekció.


Web Design & Development Prowebshop