Csípő ízületi kopás

Kérdés:  Jo napot. 3. fokozatu csipoizuleti kopast diagnosztizaltak. Szeretnem megkerdezni, milyen kezelest ajanlana? Mutetet szeretnem elkerulni, amig csak lehet. Koszonom

| Csípőízület, kopás, artrózis
| Szabó, K.; Az Orvos válaszol - Szabó Klára 2018 ;23(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Kérdező! Csípőízületi kopás esetén a az ízület mozgástartományát kell helyreállítani, majd az izmok egyensúlyát kialakítani, mi szerint kellően erősek és rugalmasak legyenek. Forduljon gyógytornászhoz és vegyen részt egyéni tornán! Üdvözlettel, Szabó Klára

2018-09-16 22:45:58
| csípőízület, kopás, artrózis

„Reuma”

Megdagadt ízületek, deformálódott ujjak, gerinc- és csípőpanaszok, fájdalom a térdben, ínhüvelygyulladás - a mozgásrendszerrel kapcsolatos fájdalmakkal rengetegen küszködnek.


A csípő- és térdprotézis-műtétekről

Manapság egyre nő a csípő- és térdműtétek száma, és számuk emelkedést mutat. Anyáink és nagyanyáink 70 éves korukban kerültek az ortopéd sebészhez, hogy új ízületet kapjanak, és a műtétet az tette szükségessé, hogy már bottal is csak nehezen tudtak járni, sőt, sokan kerekes székbe kényszerültek.


A hajhullás

Normális körülmények között naponta 50-100 hajszálat veszítünk el. Ez a mennyiség szinte észre sem vehető. Egyes hormonális hatások, betegségek vagy gyógyszeres kezelés eredményeként azonban kóros hajhullás alakulhat ki.


Az öregedés visszafordítható: egérben

A bőr sejtjeiben lévő mitokondriumokban létrehozott génmutáció ráncosodást és kopaszságot okoz, ha ezt kikapcsolják. az egér normális külseje helyreáll.


Csípőizületi protézis műtét

A csípőizület kopása a felnőtt lakosság jelentős részét érinti, nőknél gyakoribb. Az életkor előrehaladtával gyakrabban fordul elő.


Web Design & Development Prowebshop