Nyaki gerinc eredetű szédülés?

Kérdés:  Tisztelt Szabó Klára! Ülőmunkát végzek több, mint 10 éve. 7 hete a lapockák körül és között nyomó jellegű fájdalmat érzek, mely kisugárzik a karomba, torokba gombócérzést okoz és a mellkasba is kisugárzik. Kardiológusnál, mellkasröntgenen voltam, vérkép is rendben van. 5 hete viszont ezekhez a tünetekhez szédülés, szédelgés is társult, ami szintén napi szinten jelen van. Azt tapasztalom, hogy leginkább a fej és a nyak mozgatása váltja ki, illetve ha a számítógép előtt ülök és elbambulok akkor is szédülni kezdek, mozogni kezdenek a tárgyak körülöttem. Kérdésem, hogy ezt okozhatja-e nyaki gerinc, vagy gerinc eredetű probléma, és mivel tudnám megszűntetni? Már sajnos szorongok is emiatt.

| szédülés
| Szabó, K.; Az Orvos válaszol - Szabó Klára 2018 ;23(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Tisztelt Kérdező! Jól gondolja, a nyaki gerincszakasz produkálhat ilyen tüneteket. Differenciál diagnosztizálni szükséges, ami után kiderül, hogy mi a további teendő. Forduljon olyan gyógytornászhoz, aki jártas a nyaki problémákban. Minél tovább húzódik a tünetek fennállása, annál inkább rongálódhatnak az érintett idegek. Szívesen állok rendelkezésére! Üdvözlettel, Szabó Klára

2018-09-16 22:45:57
| szédülés

A fül gyulladásai, fülzúgás, szédülés

A legtöbb embert leginkább a fül gyulladásos betegségei érintik. Gyakoriak a külső fül, tehát a fülkagyló- és hallójárat-gyulladások.


Eszköz a szédülés csökkentésére

Egy eszköz segítségével otthon is kezelhetik magukat azok, akik úgynevezett jóindulatú, helyzeti szédüléstől szenvednek.


Szédülés: forog a világ

Egyre több ember panaszkodik szédülésre, s közülük minden tizedik a háziorvosát is felkeresi időnként fellépő panaszaival. Hogyan állíthatjuk le a fejünkben kerengő körhintát? Erre keressük a választ az alábbiakban…


Szédülés: szerteágazó okok, változatos tünetek

A szédüléssel járó megbetegedések a civilizációs ártalmak és a lakosság elöregedése miatt egyre gyakoribbá válnak.


Ménière-betegség

A betegség egy francia orvos, Prosper Ménière után kapta a nevét, ő írta le először ezt az állapotot, amelyet hirtelen, rohamszerű szédülés, hányinger, hányás, hallásvesztés vagy fülzúgás jellemez.


Web Design & Development Prowebshop