Szalmonella okozta vastagbélgyulladás

Kérdés: 9 éves kisfiam hányással, hasmenéssel, lázzal, hasi görcsökkel lett rosszul, végül kórházba vittük, mert jelentkeztek a kiszáradás jelei. Ott UH, és vérvétel után (a CRP-je 345 volt) Budapesten is megvizsgálták nem vakbélgyulladása van-e. Ott CT, UH-vizsgálat történt, megállapították, hogy vastagbélgyulladása van, és a nyirokcsomók is gyulladtak. 5 napig vénás antibiotikus kezelést kapott, otthon gyógyul tovább. Szigorú diétát javasoltak, be is tartottuk, a legutóbbi UH eredmény szerint a gyulladása elmúlt, a széklettenyésztés szalmonellát mutatott ki.
A diétával kapcsolatban kérdezném, hogy mit adhatnék neki, amitől teljesen helyreáll a széklet mennyisége, mert most már az a gond, hogy nincs minden nap, és ettől fáj a hasa. Egyébként panaszmentes, viszont ismételt vérvételre nem küldték. Maradhat vissza ebből a betegségből valami? Hogyan lehet az, hogy a szalmonellát sem én, sem a férjem nem kapta el - végig mi voltunk vele? Mi az, amivel ezt elkerülhetjük, mert most nagyon beteg volt, és lassan áll helyre, milyen következményei lehetnek egy gyermekkori vastagbélgyulladásnak?
Előre is köszönöm, ha válaszol!

Salmonella fertőzés | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(júliusi)   InforMed | Vígh, E.
Kedves Anyuka!
Amennyiben kizárólag a szalmonella okozta a gyulladást, az nyomtalanul gyógyul. A javulás gyorsítható a különböző pre- és probiotikumokkal, a kezelőorvosuk minden bizonnyal eligazítja Önöket. Elkapni, pedig semmilyen fertőzést nem kötelező, az Önök immunrendszere, vagy már találkozott a kórokozóval, vagy elsőre is simán megbirkózott vele, illetve lehet, hogy be sem jutott a szervezetükbe.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek az "Ételmérgezés" - Salmonella fertőzések rovatban olvashatók.

2009-07-20 21:29:48
| Salmonella fertőzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop