Szememben nyomást érzek, fejfájás

Kérdés: 19 éves vagyok, 5 éve rövidlátó (gyerekkoromban távollátó voltam) és 6 éve rendszeresen fáj a fejem. 6 év voltam neurológusnál és szemésznél is, az első nem talált rendellenességet, a fejfájást, pedig a szememre fogták.
A látásom azóta minimálisan romlott csak, sőt egy éve semmit sem, azonban mostanában a fejfájás már elviselhetetlen, állandóan nyomást érzek a szememben. (Elől fáj a fejem, sajogva.) Tavaly novemberben megállapították, hogy nyílt zugú glaukómám van, de a szaruvastagság-mérés után ezt visszavonták, és a szemcseppet is leállították. A szemcsepptől fájt a szemem, de két hetes kezelés után a nyomásérzet is visszatért, ami azóta sem szűnik. Ha viselem a szemüvegem, még erőteljesebben érzem a nyomást, nélküle viszont nem látok élesen.
Mi okozhatja a nyomást, és a szűnni nem akaró fejfájást?

zöldhályog, glaukóma | Az Orvos válaszol - Dr. Dura Eszter, Ph.D. 2009 ;14(februári)   InforMed | Dura, E.
A zöldhályog diagnózis felállításához a szemnyomásértéken kívül, szükség van látótérvizsgálatra, illetve a látóidegfő állapotának megfigyelésre. Elképzelhető, hogy egy új szemüveg megoldja a problémát. Mindenesetre kivizsgálás céljából keressen fel szemészeti klinikát.

Kapcsolódó cikkek a Glaukóma rovatban olvashatók.

2009-02-25 00:51:27
| zöldhályog, glaukóma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop