Híg széklet

Kérdés:  36 éves nő vagyok, normál emésztéssel, normál, vegyes étrenddel, de idén 08. 18-án ettem egy hideg pizzát és azóta bélproblémáim vannak. A pizza óta hasmenésem (hígabb székletem) van, de csak 1-2x/hét, mert széntablettával és diétával próbáltam helyrehozni a beleimet, de a szilárd székletet pár nap, vagy pár óra múlva hígszéklet/hasmenés követi.
Gondolkoztam, hogy milyen anyagok váltották ki: cukros bolti kakaós csiga, túrósbatyu, retek, káposzta, csalamádé, uborka, cukros túrógombóc. Ezeket kihagytam az étrendemből, diétázom, mégsem tudok hosszabb ideig folyamatosan szilárd székletet létrehozni, mint régen, mert pár nap után kezdődik minden elölről. Vacsora után 6-7 órával éjjel 2-3 között van mindig a cirkusz. Már a forralt víztől, teától is mennem kell, ha üres a gyomrom. Állandóan kuruttyol a gyomrom, majd utána a hasam, zajos, büdös bélgázok is jönnek.
Most körömvirág-teát iszom a háziorvosunk és a belgyógyászunk tanácstalanok, mert ilyennel még nem találkoztak, találgatnak, mi bajom lehet.
Önnek mi a véleménye?

| hasmenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Remélem annyira nem tanácstalanok, hogy nem küldtek el székletmintát tenyésztésre az ÁNTSZ-be, valamint nem történt labor vizsgálat, májműködési zavar kizárására. Amennyiben ezek semmiféle eltérést nem mutattak, még akkor is meg lehetne próbálni Normix, esetleg Klion adását. Amennyiben pedig ez is eredménytelen lenne, kérjék ki gastroenterológus vagy infektológus véleményét is.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2009-10-02 12:14:33
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop