Szívdobogásérzés

Kérdés:  20 éves egyetemi hallgató vagyok, néha szívdobogásérzetem van, és az nagyon zavar. Napközben nincs, vagy csak néha, leginkább este, amikor fekszem az ágyban, de úgysem minden pozícióban. Elég ideges természetű vagyok.
Voltam a háziorvosnál is a nyáron, ő nyugtatót írt fel, ennyi. Néha rosszullétek is jönnek rám, kicsi szédülés, és amikor ideges vagyok, akkor néha zsibbad a bal kezem is, meg gyorsabban ver a szívem, de nem úgy, hogy majd ki ugrik. Ezek a rosszullétek is inkább csak este jönnek rám, amikor már nincs semmi dolgom, és tényleg csak erre gondolok.
Nem akarom erre az idegeskedésre fogni, de lehet, hogy köze lehet, nem tudom, de olyan mintha valami pánikroham lenne, mert sokszor idegeskedek ezen, hogy miért érzem a szívdobogásomat. Vizsgaidőszaknál eddig legtöbbször előjött, de nem mindig. Néha már úgy érzem, hogy kezdek begolyózni, és csak ezen jár az agyam, hogy mi lehet ez. Mit tanácsol, menjek el megint a háziorvosomhoz? Néha mintha kicsit szúrna is, vagy valami furcsa érzés van a szívemnél, bár lehet, hogy ezt már én képzelem oda, nem tudom.
Köszönöm válaszát!

| szorongás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Szívének biztosan semmi baja. Valóban szorongásos jellegű a panasza. Alkalomadtán nyugodtan használja a háziorvos által felírt szert, de legközelebbi vizit esetén kérje ki a véleményét bétablokkolóra vonatkozóan is. Ezt is lehet alkalmanként is használni, például vizsgadrukk enyhítésére is alkalmas.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-10-02 12:14:34
| szorongás

Web Design & Development Prowebshop