Roaccutan utóhatásai

Kérdés:  2005-ben öt hónapig szedtem a Roaccutant bőrgyógyász orvos javaslatára. Azóta már nagyon megbántam, mert ugyan a pattanásaim elmúltak tőle, de a bőröm azóta is jóval szárazabb, mint régen, nem olyan rugalmas, és a napozás, strandolás, gyantázás, meleg vízben fürdés stb. is sokkal jobban megviseli. Könnyebben szakad, bármilyen kis fizikai behatásra lehorzsolódik, és a sebeim csak nagyon lassan, nyomot hagyva gyógyulnak.
Lehet ez a Roaccutan kezeléstől? Hány év alatt múlnak el ezek a hatások, regenerálódik a szervezetem, visszaállhat a normális faggyútermelésem egyáltalán? Milyen egyéb, csak az évek múltán jelentkező káros, esetlegesen belgyógyászati vagy más mellékhatásokkal kell még számolnom? Mik a tapasztalatok? Tud erről valamit?
Válaszát előre is köszönöm! (Kaposvár)

| gyógyszer, mellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Véleményem szerint ezeknek a dolgoknak már semmiféle közük sincs az évekkel ezelőtti kezeléshez. Annak ellenére állítom ezt, hogy akit csak tudok, lebeszélek az említett szer használatáról. Valószínűleg az említettek annak a genetikai adottságnak a következményei, amelyek az említett gyógyszer használatához is vezettek. Ne használjon habokat, csak babaszappant vagy neutrális mosakodó krémet és bőrápolót. A fürdőhabok, dezodorok szárítják a bőrt, ami miatt berepedezik, és így felülfertőződhet is.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-10-16 17:04:28
| gyógyszer, mellékhatás

Web Design & Development Prowebshop