Rossz közérzet, feszülésérzet

Kérdés:  24 éves vagyok, fogamzásgátló tablettán és Béres multivitaminon kívül nem szedek más gyógyszert. Mostanában rossz közérzetem van (1 hónapja), az alhasam sokszor feszül, és úgy vettem észre, nőtt is, viszont kg-ban nem mutat többet a mérleg, de úgy érzem, mintha híztam volna. Az arcomon sokszor úgy érzem puffadt (látszatra nem, csak belsőleg érzem így), és sokszor feszül. A jobb mellem, hónaljam többször fáj, de csak néhány percig, csomót és elváltozást sem észlelek rajt. Olvastam pár dolgot a has térfogat növekedésről. Több helyen azt írták, hogy daganat lehet az oka. Nőgyógyászhoz most megyek.
Néha enyhén szédülök is, és nagyon fáradt vagyok minden este, hamar el is alszom, ha lefekszem (legkésőbb 22 óra körül), viszont hajnali 3-4 óra körül felébredek, kimegyek mosdóba és utána már nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudok visszaaludni.
Terhességi tesztet is csináltam, a has térfogat növekedése miatt, negatív lett, amin nem lepődtem meg, ugyanis ahogy már említett, fogamzásgátlót szedek 4 éve, és nem is maradt ki menstruációm.
Várom mielőbbi válaszát!
Köszönettel!

| hasi panaszok
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Fogamzásgátló mellékhatás is lehet, amit említ. A négy év alatt hányszor ellenőrizték a májműködését? Hízott is valóban vagy csak gázos? Hasi ultrahangja volt? Vesekő? Epekő?

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-11-08 17:57:07
| hasi panaszok
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop