Ínhüvelygyulladás

Kérdés:  Fél évvel ezelőtt jelentkezett először a fájdalom a bal csuklóm tájékán. Akkor a házi orvosom ínhüvelygyulladást állapított meg, melyen már akkor is csodálkoztam, mert jobb kezes vagyok, bal kezemet alig használom, nem terhelem. Akkor szerencsére kb. négy nap alatt elmúlt, borogatás hatására.
2 hónapja újra kezdődött a fájdalom, de mivel nem volt erős, nem foglalkoztam vele. Sajnos fokozatosan rosszabb lett, kb. két hete szinte már elviselhetetlen. Hiába borogatom, nem múlik. Bizonyos egyszerű mozdulatok nagyon fájnak, máskor meg mintha nem is lenne semmi baja a kezemnek.
A tünetek - az olvasottak alapján - ínhüvelygyulladásra utalnak, csak azt nem értem, hogy megerőltetés nélkül, hogy alakulhatott ki. Mivel 3 hónapos kislányomat szoptatom, kérem, javasoljon nekem valami természetes gyógymódot.
Segítségét előre is köszönöm!

| ínhüvelygyulladás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Attól még, hogy jobbkezes, lehet ínhüvely-gyulladása a bal csuklón. Még inkább azért, mert a gyerekkel való teendők mindkét kezét fokozottabban igénybe veszik. De a jövő-menő (tehát nem állandó) fájdalom heveny gyulladást nagy valószínűséggel kizár. Ezért gyulladáscsökkentő kenőcs (pl. Voltaren, Flector, Diclac, stb.), állott vizes borogatás, erős fájdalom esetén egy-egy tabletta Algopyrin használata mellett biztosan el fog múlni. Amíg szoptat, más nem jön szóba.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2009-11-08 17:57:08
| ínhüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop