Cukorbetegség - Adagolás

Kérdés:  Cukorbeteg lettem. Most 57 éves vagyok. A Humulin M3 (30/70)-at és Actrapidot, délben 10 E, az M/3 reggel 30, este 20 E. Cukrom nem javul éhgyomorra 10-11 szokott lenni.
Nem kellene más, vagy másik - orvosom azt mondja, maradjon ez egyelőre, majd gondolkodik, mi legyen. Lehet az Actrapidot kellene adni reggel és este is körülbelül reggel 8 E este l0 E, délben maradna a 10 E - ezt magamtól találtam ki, lehet, hogy jó is lenne?
Erősítsen meg, lehetne így is adni, vagy kipróbálni, bajom nem lesz tőle?

| cukorbetegség, inzulin
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Az inzulin terápia beállítását diaetológusával kell megbeszélnie. Gyors hatású inzulint, ez az Actrapid is, általában csak "diéta-kilengések" elsimítására szoktunk inkább adni, az előkevert inzulin (ez az M3 is) általában rendezi a cukoranyagcserét, egyes diabetológusok az inzulin terápiát gyógyszeres (tablettás) kezeléssel egészítik ki, megfelelő diéta mellett. Egyébként sokkal informatívabb a cukoranyagcsere állapotára a glikolizált hemoglobin (HbA1c) szint, mint az alkalmankénti vércukormérés. Tehát kérem, ne kísérletezzen, ez szakorvosi feladat.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2009-11-22 21:19:04
| cukorbetegség, inzulin
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop