Szívinfarktus

Kérdés:  Augusztus 14-én volt egy infarktusom. Hálót is raktak be rögtön. Azóta is sokszor fáj a szívem. Egy újabb szívinfarktustól le lehet pl. bénulni, magatehetetlenné válni, úgy, hogy folyamatos ápolásra, ellátásra szoruljon az ember, amennyiben az nem viszi el rögtön? Mi játszódik le a szervezetben az esetben, ha valami miatt nem szedik a felírt gyógyszereket?
Az infarktus miatt rizikócsoportban vagyok a H1N1 tekintetében. Mi történik, ha nem oltatjuk be magunkat, és megkapjuk? Oltáson kívül, hogyan tudunk ellene védekezni hatékonyan?
Válaszát köszönöm!

| szívinfarktus, sztent, gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Ha a "háló"(stent) felhelyezése után is maradtak panaszai, ki kell zárni a stent elzáródásának lehetőségét, tehát fel kell keresni kardiológusát. Ennek lehetőségét valószínűsíti következő kérdése is. Ugyanis, ha nem szedi a vérhígítót (clopidrogel), az az ismételt elzáródás kialakulásához vezethet. Ha pedig nem oltatja magát, és megbetegszik, szívbetegeknél a magas láz, szövődményként tüdőgyulladás akár a beteg halálához is vezethet. Mivel más hatékony védelem nem ismert, jobb, ha kéri az oltást.

Kapcsolódó cikkek a Koszorúérbetegségek (angina, infarktus, szívhalál, kockázat) rovatban olvashatók.

2009-11-22 21:19:04
| szívinfarktus, sztent, gyógyszer

Web Design & Development Prowebshop