Pajzsmirigy vagy agyalapi mirigy betegség?

Kérdés:  40 éves, sportos, egészséges külsejű férfi vagyok, sajnos az utóbbi 2 évben jelentkeztek nálam különleges panaszok és mostanáig tartott, amíg reumatológiai, idegorvosi, gerincvizsgálatok után végre kierőszakoltam a háziorvosomtól egy endokrinológiai szakrendelést, amire csak január végén kerülhet sor. Háziorvosom újra a reumatológiára akart küldeni, merthogy előzőleg volt egy balesetem, ahol kisebb spondylosis alakult ki a nyaki gerincemnél, azt többször is kezelték fizioterápián.
Nehezen, de most már elküldött vérvételre, aminek eredménye: TSH-m 1,1 uU/ml, a prolaktinom 5,50 ng/ml - tehát szerinte normális és így nem indokolt a további kivizsgálás.
Igen ám, de nekem ott vannak a tüneteim, hogy tarkótájéki nyomás, szexuális érdeklődés elvesztése, 4 éve terméketlenség a nejemmel, feledékenység, valamint füldugulási és füllüktetési panaszok - így nagy nehezen megírta a beutalót, de fejcsóválva mondta, hogy nem úgy nézek ki, mint akinek hormonális baja lenne, szerinte inkább pszichiátria.
Önnek mi a véleménye? Lehet agyalapi mirigyemmel, esetleg pajzsmirigyemmel gond, vagy Ön szerint se folytassam a kivizsgálást, merthogy a TSH eredményem jó? A háziorvosom szerint ezek nagyon bonyolult, időigényes vizsgálatok és sokba kerülnek az OEP-nek.
Köszönettel várom válaszát!

| meddőség, hormonzavar
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Terméketlensége és a szexuális érdeklődés elvesztése miatt már régen fertilitási és szexuális zavarokhoz értő urológushoz kellett volna fordulnia (de feleségét is vizsgálni kellene).Lehetséges, hogy semmiféle kézzelfogható betegség nem fog kiderülni, de ki kell zárni például az agyalapi mirigy működészavarát is, ami része az előbb említett és javasolt kivizsgázásnak, amire szükség van, bármibe is kerül az OEP-nek.

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2009-12-13 20:03:09
| meddőség, hormonzavar

Web Design & Development Prowebshop