Véres, nyákos hasmenés

Kérdés:  1 hónapja erős hasmenésem volt, addig naponta egyszer, azóta többször keresem fel a mellékhelységet. 1 hete vettem észre véres (inkább nagyon apró alvadt véres), majd fehér, nyúlós, átlátszó székletet, ami alkalmanként elég kevés volt, hogy csak pár csepp. 2 napig tartott naponta többször, ezt követően 3 napig nem észleltem, majd 3 napja újból napi egyszer-kétszer. Székletem állaga kissé lazább, a végbél körül érzek enyhe feszülést, de nem állandóan, egyéb panaszom nincs. Elég sok tejet iszom, napi 1-1,5 liter körül, amikor először volt a hasmenésem erre gyanakodtam, ahogy nem ittam el is múlt, és a mostani véres-nyákos széklet előtti napon fogyasztottam kb. fél liter tejet.
Ön szerint ez is okozhatja? A tünetek alapján mi okozhatja? Keressem fel a háziorvosomat, vagy egyelőre elég egy szigorúbb diéta? 7 hónapos kisfiam van, akit még szoptatok, folytathatom a táplálását, esetleg fertőződhet?
Köszönettel!

| hasmenés, laktóz intolerancia
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  Talán laktóz érzékenysége alakult ki. Nem hinném, hogy fertőző lenne, nyugodtan szoptathat. Hagyja ki a tejet, pótolja valami mással a kieső tápanyagokat, de természetesen nem ártana háziorvosával konzultálni, ha a diéta hatástalan.

Kapcsolódó cikkek az Ételallergia és -intolerancia rovatban olvashatók.

2010-01-08 16:01:39
| hasmenés, laktóz intolerancia
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop