Szívritmuszavar?

Kérdés:  29 éves férfi vagyok. Az elmúlt néhány év elég megterhelő volt számomra idegileg. Elég stresszes a munkám, szerencsére a munkaidő azonban nem túl hosszú, fizikailag nem vagyok leterhelve. Elég sokat sportoltam, ami az elmúlt 1 évben sajnos abbamaradt. Fél évvel ezelőtt szinte napi rendszerességgel fordult elő éjszakai rosszullét, heves szívdobogás, álmatlanság, mellkasi nyomás. Volt, hogy az egész éjszakát ébren töltöttem. Ilyenkor enyhe remegés jelentkezett.
Háziorvosomhoz fordultam, aki azt mondta (mindenféle vizsgálat hiányában), hogy a stressz miatt van. Felírt egy gyenge nyugtatót, amit 1 hónapig szedtem. A tünetek elmúltak nagyjából minden rendben volt. Azóta viszont napi rendszerességgel általában délután vagy este néha alvás közben bedobban a szívem néhányat. Olyan mintha görcsbe rándulna. Néhány másodpercig tart aztán elmúlik. Iszonyatosan kellemetlen és ijesztő dolog. Eleinte nem törődtem vele, de most már meg vagyok ijedve, és szinte várom, hogy mikor fog újra megtörténni.
Gondolom, ez elősegíti a ritmuszavart. Ön mit tanácsol: szedjem továbbra is a Frontint vagy keressek egy másik orvost? Valóban ilyen komolynak látszó tüneteket tud produkálni az idegrendszer?
Segítségét előre is köszönöm!

| stressz, vegetatív panaszok, vegetatív panaszok
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  A vegetatív idegrendszer még ennél is komolyabb tüneteket tud produkálni, szükség esetén nyugodtan szedje a Frontint.

Kapcsolódó cikkek a Pszichoszomatikus betegségek rovatban olvashatók.

2010-01-17 12:40:23
| stressz, vegetatív panaszok
hirdetés