Hatékony a fűrészpálma kivonat?

Kérdés:  27 éves férfi vagyok, 2 éve jelentkezett hajhullásom, ami tipikus férfi-típusú hajhullás. Hajam mindenhol van a mai napig, de hátul és a fejtetőn már láthatóan ritkább. Kipróbáltam sok mindent, a Vichy termékeknek köszönhetően a hullás már megállt egy jó ideje, de ez nem igazán növeszt új hajszálakat, pontosabban látok újakat, de gyengék és vékonyak.
Szeretnék áttérni a Minoxidilre, nem tudom, mekkora a különbség a két termék (aminexil-minoxidil) hatásmechanizmusa közötti különbség, mivel az aminexil is egy minox származék, ha jól tudom.
Várhatok tőle lényegesebb javulást? A Vichy, ill. Rogaine és Spectral termékek nagyjából egy árban vannak, de még csak az elsőt próbáltam ez idáig. A fűrészpálma-kivonat valóban DHT-blokkoló hatású, ahogyan a finaszterid, vagy ez korántse biztos? A finasterid (Propecia, Finasterid Sandoz) használatáról korábban mindenki, és Ön is lebeszélt, mondván, hogy esetleg permanens mellékhatásai lehetnek. Ehhez képest a bőrgyógyászom felírta a Finasterid Sandozt, amit negyedelve ajánlott bevenni, tekintve, hogy a tabletta 5 mg-os. Végül nem mertem elkezdeni szedni, mert túl sok a negatív visszhangja a szernek. A bőrgyógyászom szerint, ahogy kiürül a szervezetből a gyógyszer, nem okozhat végleges problémákat, de egyik orvostól ezt, a másiktól azt hallom.
Ön hogyan vélekedik a felsoroltakról, és a fűrész pálma hatásáról? Valóban helyettesítheti-e a finasteridet?
Köszönettel!

| gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  A Finasterid Sandoz (a Sandoz a gyár neve!) hivatalos leírásá bana következő szerepel: "A benignus prosztata hyperplasia (BPH) kezelésére és kontrolljára, a megnagyobbodott prosztata regressziója, a vizeletáramlás fokozása, a BPH tünetek enyhítése, az akut vizeletretenció előfordulásának, és a műtét szükségességének csökkentése céljából." Lát itt hajhullást?
A leggyakrabban észlelt mellékhatások: impotencia és libidócsökkenés, herefájdalom, mellváladékozás, és csomók képződése. Megéri? Ha a pálma kivonat valóban hasonlóképpen hat, mellékhatásai is hasonlóak lehetnek.
Az viszont igaz, hogy gyorsan kiürül a szervezetből, és a mellékhatások reverzibilisek (visszafordíthatók).

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a Családban rovatban olvashatók.

2010-01-17 12:40:24
| gyógyszer

Web Design & Development Prowebshop