Láz, fulladás, fejfájás

Kérdés:  A mennyasszonyom már többször volt orvosnál ügyeleten panaszaival: láz 37-39,5 között ingadozik, fullad, ég a mellkasa, a lábait forrónak érzi és fáj a feje, de nem állandó jelleggel. Rendelőben letudták lázcsillapítóval és meg hallgatták a mellkasát, de én nagyon aggódom.
Tud valami tanácsot adni, hova forduljunk? Milyen vizsgálatok szükségesek, ha kell magánúton is.

| láz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  Jobb, ha nem ügyeletet, hanem háziorvosát keresi fel panaszaival, aki, ha szükségét látja, beutalja mellkasröntgenre vagy infektológiára (például a Szent László Kórházba).

Kapcsolódó cikk: Fájdalom és láz

2010-01-31 15:39:41
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop