Nem múló foltok

Kérdés:  Első gyermekemmel 25 kilót híztam, melyből szülés után nyomban tíz kilóval kevesebbel tértem haza a kórházból, de a maradék 15 plusz még megmaradt. Egy év alatt abból is csak három ment le.
Nem tudom, van-e összefüggés, de lassan fél éve nem múló ütődésfoltok vannak rajtam, a lábamon. Akkoriban beütöttem, de a kékes-szürkés foltok azóta sem múltak el. Arra gondoltam, hogy talán a túlsúly okozta az érfalak gyengülését és/vagy visszérfoltok maradtak ezek? Vajon elmulaszthatók, vagy életem végéig foltokkal teli marad a lábam? Még csak 29 vagyok.
Köszönettel!

| elhízás, visszér
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  Azt tanácsolom, hogy már csak a túlsúly miatt is konzultáljon háziorvosával. Minden valószínűséggel valóban a túlsúly miatt is kialakult visszértágulatokról van szó, de más is lehet.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2010-02-08 22:45:08
| elhízás, visszér

Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Trombózis, visszérgyulladás, visszeresség, tüdőembólia

A visszértrombózis leggyakrabban az alsó végtag vénás keringésének hirtelen vagy fokozatosan kialakuló zavarát okozza.


Karácsonyi kalória stop

A karácsony a szeretet és az ajándékozás mellett a plusz kilókról is szól, ezeket legyintve az ünnep számlájára írjuk, és már fogalmazzuk is az új évi fogadalmakat - mit és hogyan eszünk majd az újévben.


Elhízás

Az egészséges ember normális testsúlya annyi kg-nak vehető általában, ahány cm-rel magasabb 1 méternél. A 170 cm magas felnőtt normál súlya eszerint tehát 70 kg. Mivel azonban a testsúly biológiai érték, nem szabad túl mereven, túl szigorúan értelmezni ezt a normarendszert.


Hizlaló fogyókúra

Gyakran előfordul, hogy valaki fogyókúrába kezd, és végül mégis meghízik. Hogy lehetséges ez?


Web Design & Development Prowebshop