Fáradtságérzet - Mi lehet ez?

Kérdés:  21 éves lány vagyok, a problémám eléggé összetett. Most már hetek, sőt, hónapok óta iszonyatos fáradtságot érzek magamon. Egyszerűen olyan gyenge tudok lenni, hogy semmire nincs energiám. Most már a szédelgés is hozzájárul. Nem komoly szédülés, csak inkább olyan másnaposság érzés.
Néha szoktak még a kezeim is zsibogni, és néha nagyon gyorsnak érzem a szívverésem. Reggelente nagyon nehezen tudok felébredni, illetve magamhoz térni. Olyankor jobban szédülök, és zúg a fülem.
Vérvételen nemrégen voltam (kb. egy hónapja) a lelet tökéletes lett. Gyógyszert csak fogamzásgátlót szedek (Cypromix).
Előre is megköszönöm válaszát!

| gyógyszer, mellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  Bár a Cypromix fogamzásgátló hatással is rendelkezik, nem szabad fogamzásgátlóként használni, csak 3-4 hónapig, ha a bőre antibiotikumra nem javul (akne), vagy fokozottan szőrösödik. És lehetséges, hogy panaszait a gyógyszer okozza. A Cypromix többek között depressziót, fejfájást, hízást (folyadék retenció), fényérzékenységet okozhat.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2010-02-08 22:45:40
| gyógyszer, mellékhatás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop