Köhögés 3 hete, szopatás

Kérdés:  6 hónapos babámat kizárólag szoptatom. A napokban már kóstolgatott. A problémám, hogy lassan 3 hete beteg vagyok. Köhögök, lázam nincs. Háziorvosom szerint, van egy kis lerakódás, ami, ha nem ürül, könnyen hörgőgyulladáshoz vezethet. Penicillin érzékeny vagyok, így nem írt semmit.
Lándzsás útifüvet próbáltam, és minden házi praktikát (infralámpa, 4 liter forró tea/nap, C-vitamin, orrcsepp), de nem javul, vagyis jobban lettem, majd 3 nap után megint köhögök és fogy a türelmem. A háziorvosom a szoptatás szüneteltetését javasolta, ám én nem szeretném, mert akkor az a végét jelentené.
Mit javasol, milyen gyógyszert szedhetnék, mert muszáj meggyógyulnom, mivel jövő hétfőtől minden nap ki kell mennem, akármilyen hideg is van odakint, és úgy csak rosszabb lesz.
Köszönöm mielőbbi válaszát!

| szoptatás, gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Legyen türelmes, meg fog gyógyulni, továbbra is csak köptetőt vegyen, azt is csak szükség esetén. Ha jelentkezik a kínzó, száraz köhögés, igyon néhány korty Salvus vizet, valamint gargalizáljon is vele. Ezek mellet pedig még nyugodtan szoptathat, és az se árt, ha ki kell mennie a szabadba.

Kapcsolódó cikkek a Csecsemőgondozás, szoptatás rovatban olvashatók.

2010-02-20 21:52:46
| szoptatás, gyógyszer
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop