Belső remegés

Kérdés:  Körülbelül 1 hónapja belső remegést érzek esténként lefekvéskor, nyugalmi állapotban. Szerencsére nem mindennapos, hetente kb. 3x tapasztalom, de nagyon megijedek tőle, és ilyenkor úgy érzem, a szívem is beindul és a fejemben áramütés-szerű érzést tapasztalnék.
44 éves nő vagyok, 1,5 éve rendszertelen a menzeszem, van, hogy 1,5 hónapig kimarad. (Nagyon ritkán pár pillanatra forróságérzetem is van.) Ezen kívül sajnos még pánikbetegségben is szenvedek évek óta, bár ilyen (belső remegés) tünetet még nem tapasztaltam.
Nőgyógyászati vizsgálaton 1 éve voltam, 2 hét múlva megyek a szokásos éves szűrésre. Pánikgyógyszereimet az előírt adagban szedem.
Mi lehet velem? Ugye nincs valami komoly bajom? Ilyen fiatalon nem léphettem még a változókorba igaz? Nagyon kérem válaszát!
Nagyon köszönöm!

| pánikbetegség, szorongás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Leírása alapján a pánikbetegség és a préklimax (kezdődő klimax) együttesen felelős panaszaiért. Talán a pánikgyógyszerein kellene változtatni, ha nem "elegendő", vagy alkalmanként, "plusz" szedjen valamilyen szorongásoldót.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-02-27 20:29:52
| pánikbetegség, szorongás

Web Design & Development Prowebshop