Hatalmas has

Kérdés:  32 éves nő vagyok, két gyermek édesanyja. 167 cm magasságomhoz 67 kiló társul, ez nem is annyira szörnyű, átlagosnak mondható a testalkatom, egy kivétellel. A hasam, mint egy 6 hónapos kismamáé. Illetve nem is hasam, hanem a gyomrom, vagy mindkettő, a mellem alól egészen le. Már szégyellek levetkőzni, mert megszólítanak az utcán, hogy mikor jön a baba!
Fogyókúrázom, tornázom, hasizomgyakorlatokat végzek, de 60 kilósan is a hasam hatalmas. Megfigyeltem, hogy a köldököm alatti réteg biztos, hogy zsír, mert puha lötyögős, de a köldök feletti részen sokszor ijesztően kemény.
Ma rátaláltam a colonix nevű szerre, és elgondolkoztam, hogy lehet attól ilyen hatalmas a hasam, hogy a vastagbelem megtelt mindenféle lerakódással? Ha igen, megér Ön szerint egy próbát, valamiféle béltisztító kúra? Esetleg tudna javasolni valami másfajta szert, ami nem ilyen horror áron kapható, vagy forduljak személyesen szakemberhez? Székletem rendszeres, napi 1, átlagos.
Már nagyon el vagyok keseredve, nem tudom, mivel érdemeltem ki ekkora hasat. Gyermekkoromban sem voltam kövér, sőt! Mit és hol rontottam el? Már nagyon kétségbe vagyok esve. Kismama biztos nem vagyok.
Kérem, adjon tanácsot!

| elhízás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Mutassa meg hasát sebésznek, mert lehetséges, hogy egyszerűen hasfali sérve van, amit orvosolni lehet. A bél szerencsére nem "tisztítható", így az említett "gyógymód" is értelmetlen. Ha valóban gázosságról lenne szó, próbálja ki az Espumisant, esetleg emésztőenzimekkel (pl. Kreonnal ) kombinálva.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2010-03-12 22:23:42
| elhízás
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop