Gyomor és emelkedett amiláz

Kérdés:  39 éves nő vagyok. Diagnosztizált lassult gyomor-ürülés (reflux vizsgálata izotóppal). Eredmény: a gyomor a beadott aktivitás 32%-át üríti ki 2 óra alatt.
2008-ban laparaszkópos antireflux műtét. Helicobakter pylori megszűntetése többszöri próbálkozás után is sikertelen. A panaszaim múlt év novemberében kezdődtek.
Novemberi labor: vizelet amiláz 532,1
Decemberi labor: vizelet amiláz 903,6, hasi UH, széklettenyésztés negatív, nyelvkaparék vizsg. negatív. A nyelvem azóta folyamatosan lepedékes fehér-sárgás, az egész emésztésem nincs rendben. Étkezés után fáj a bal bordaív alatt, hátamba is kisugároz, valamikor a bélszakasz bal oldalán is fáj. Gyógyszerek hatására sem múlik a puffadás. Folyamatosan diétázom, sokszor keveset, nem iszom, és nem dohányzom. Zsíros ételeket kerülöm. Ezek mellé most még aranyeres probléma is jelentkezett. Szeretném tudni, mi okozhatja a fent említett problémámat.
Előre is köszönöm kedves válaszát!

| reflux
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Nem akarom elkeseríteni, de lehetséges, hogy a lassult ürülés, mely panaszait okozhatja, az "antireflux" műtét, és az eradikációk miatt szedett antibiotikum következményei. Ha sem az UH, sem a vastagbéltükrözés nem mutatott kórosat, tüneti szerekkel kell rendbehozni a lehetséges mértékben.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2010-03-12 22:23:42
| reflux
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop