Terhesség - Cérnagiliszta

Kérdés:  24 hetes terhes vagyok, cérnagilisztákat vettem észre a székletemben. Nagyon meg vagyok rémülve, valami baja lesz a kicsinek esetleg, nem tudom, mit tehetnék. Az orvosomnak nem mertem elmondani, mert szégyellem! Lehet baja a magzatomnak? Mit tehetnék, hogy eltűnjenek belőlem?
Előre is nagyon szépen köszönöm!

| terhesség, bélféreg, cérnagiliszta
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Először is meg kellene bizonyosodni, hogy valóban cérnagilisztáról van szó. És mivel ennek vizsgálatára orvosnak kell elküldenie, ezt a feltevését ekkor úgyis közölnie kell vele. Ne szégyellje. Az első trimeszter lezajlása után már szabad kezelni.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2010-03-12 22:23:45
| terhesség, bélféreg, cérnagiliszta

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop