Hasmenés - Sumamed mellékhatása

Kérdés:  2,5 hete a háziorvos Sumamedet írt fel arcüreggyulladásra. A gyógyszer befejezése óta naponta 1-2-szer hasmenéses jellegű székletem van, ami görcsösen jelentkezik. Az orvos is és a gyógyszerész is azt mondja, hogy ez a mellékhatása.
Mikor várhatom, hogy visszaáll a helyzet a régi kerékvágásba? Kezd egy kicsit aggasztani, mert szerintem ez már túl hosszú idő. Szedjek addig valami bélflóravisszaállító készítményt, amíg fennáll ez a helyzet?

| gyógyszer, mellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Éppen a Sumamed az, amelyik legkevésbé okoz ilyen mellékhatást, de végül is teljesen nem kizárható, bár az is lehetséges, hogy maga a kezelést is indokló megbetegedés okozza a hasmenést. Diétázzon, szedjen görcsoldót (pl. NoSpa), el fog múlni.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2010-04-10 23:49:21
| gyógyszer, mellékhatás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop