Zsibbadás, ájulás, rosszullét

Kérdés:  35 éves nő vagyok, gyakran fájnak a lábaim. 2 éve lumbágót állapítottak meg, de nem tudtam gyógytornára járni a kisfiam miatt. Anyukám szívbeteg, volt trombózisa, apukám most esett át másodszor egy agyér-trombózison, magas a vérnyomásuk és már cukorproblémáik is vannak.
Én sokszor érzem azt, hogy szédülök, zsibbad az arcom, fájnak az erek a lábamban (legalább is én így érzem), és nem tudom, ilyenkor mit tegyek. A vérnyomásomat szoktam mérni, általában 110 és 117 között mozog. Lehet ez cukorprobléma esetleg?
Úgy 2 hónapja egyik este feküdtem, és éreztem, hogy el fogok ájulni, még a páromnak is szóltam, hogy fogjon erősen, de végül nem elájultam, csak elsötétült minden, forgott a szoba velem és mintha valami megfoghatatlan erő húzott volna magával a mélybe olyan érzés volt. 1 percig tarthatott.
Másnap elmentem orvoshoz, de nem küldött kivizsgálásra még csak laborra sem. A második terhességem alatt én is tapasztaltam anyukámhoz hasonlóan a szívritmuszavart, akkor ezt a terhességnek tudtuk be, de szülés után is jelentkezett többször is.
Ezeket a problémákat nézve Ön milyen vizsgálatokat ajánlana, ha szükségesek egyáltalán?
Köszönettel és tisztelettel egy kétgyermekes anyuka!

| stressz, kimerültség, pihenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Én azért visszamennék a háziorvoshoz, mert egy vérképet, vasat, egy vércukrot azért nézni kellene, de lehet "sima" kifáradás is. Arra pihenést kell "felírni".

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-04-24 12:07:27
| stressz, kimerültség, pihenés
hirdetés