Hasmenés - Pro Gastro 825

Kérdés:  Egy ideje már idegi eredetű hasmenésben szenvedek, kitapasztaltam, hogy az Enterobene hasfogóval a tüneteket jól tudom csökkenteni.
Az ilyen loperamid (Enterobene, Huma-Loperamid, Imodium, Lopedium, stb.) tartalmú gyógyszerek szedése hosszú távon okozhatnak valamilyen problémát? Hallottam a Pro Gastro 825 jó hatásáról. Ön javasolja ennek szedését?
Válaszát előre is köszönöm!

| hasmenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  A loperamidot csak tüneti terápiára alkalmazzuk, azt is csak akkor, ha nincs a betegnek heveny fertőzése, vagy széles spektrumú antibiotikumtól pseudomembranózus kolitisze, vagy egyéb bélgyulladása, pl kolitisz ulcerozája. Tehát használata előtt fel kell állítani a diagnózist, és lehetőség szerint oki terápiát kell alkalmazni. Egyes speciális esetben, például HIV /AIDS esetén - pedig kifejezetten káros a loperamid.
Lehetséges mellékhatások: szájszárazság, gázosodás, hasi görcs, hányinger, hányás, fejfájás.
Ritkábban viszketés, bőrkiütés, álmosság, szédülés, vizelési zavar, sőt túlérzékenységi reakció, vagy úgynevezett toxikus megakolon alakulhat ki. (Mivel a panaszok egy részét maga a betegség is okozhatja, nehéz eldönteni, hogy valódi mellékhatásról van-e szó.) Mindenesetre tartós szedése nem javasolt. A Pro Gastro probiotikumok, táplálék-kiegészítő, nem gyógyszer, nincs vele tapasztalatom, 10 baktériumtörzset tartalmaz. Ha panaszát a bélflóra egyensúlyának megváltozása okozta, talán segít.Persze azért a pénzért, amibe kerül, sok finom joghurtot vehet.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-05-24 00:50:44
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop