Szédülésérzet - Mitől van?

Kérdés:  31 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok, mitől lehet rossz közérzetem, szédülésérzetem és néha idegesség?
Voltam a háziorvosomnál április 7-én (vérnyomásom 120/130 ?), elküldött a laborba, ott minden rendben van, de a szédülésre kaptam valami koffeines port, napi 2x, és Xanaxot, de az utóbbiból nem ettem még.
10-én ügyeletre kellett mennem, mert olyan rosszullét jött rám, nem tudom miért. Ott a vérnyomásom 160/100 volt, EKG jó volt. Kaptam Xanaxot, és olyan tablettát, amit szét kellet rágnom, és rá 2 percre 140/80 lett a vérnyomás. A ügyeletes doktornő azt mondta, ne szedjem a port, de ma a háziorvos azt mondta, szedjem továbbra.
Én nem tudom, mit csináljak. Fájni nem fáj semmim, a vérnyomásom még terhességek alatt is 100/70 vagy 110/70 volt. Sokszor látászavarom is van, általában ideges természetű vagyok, gyorsan be tudok pánikolni, és attól félek, komoly bajom van, mert az anyukám agyvérzésben halt meg. Azt mondta az ügyeletes doktornő, hogy a magas vérnyomás örökölhető. Az apukámnak alacsony, és én eddig azt hittem, nekem is alacsony.
Érdekes, hogy a háziorvosnál nem olyan magas, csak a pulzusom szalad. Mitől lehetnek ezek a rossz érzések, amik fájdalom nélkül járnak? Fontos lenne a válasza, mert ez így nagyon nem jó. Sokszor még ülve is olyan furán látok és érzem magam.
Válaszát előre is köszönöm!

| szédülés, stressz, kimerültség
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  Szerintem fáradtság, kimerültség és ezt kísérő pánikreakció panaszai okozója. Nem tudom mi a pora, amit szed, de azt jómagam se szedném, de a Xanaxot, legalábbis amíg meg nem nyugszik, ki nem piheni magát, szedném. A pánik a pulzusszámot és a vérnyomást is megemelheti. (120/130-as vérnyomás nem lehet, ez téves adat, a "második", a diasztolés nyomás mindig kisebb, mint az "első", a szisztolés.)

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-05-24 00:50:44
| szédülés, stressz, kimerültség
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop