Nyirokcsomó gyulladás

Kérdés:  49 éves vagyok, 10 éve észleltem egy csomót a honaljamba, rögtön elmentem mammográfiára ott megállapították, hogy jóindulatú daganat. Azóta nem éreztem és nem volt tapintható, eltűnt.
Most 2 hónapja ismét előjött a csomó a hónaljamba és voltam mammográfián, ott azt mondták, nyirokcsomó-duzzanat, ne foglalkozzak vele, ha fáj, borogassam. A papírra ezt írták: "hónaljvonalba egy 1 cm-es mobilis, sima felszínű resistentia tapintható." Ez nem nyugtat meg, mert azóta fáj a vállam, és a csomó hol nagyobb, hol alig tapintható.
Körzetinél voltam, de ő nem igazán foglalkozott vele. Vérvételi eredményemen a vérsüllyedésem: 16 volt, azt mondta, ez nem sok.
Hova érdemes fordulnom, hogy kiderüljön és megnyugodjak, hogy ez nem rák, és el fog múlni? Nem szeretnék későn orvoshoz menni.
Alapbetegségem: erős hátgerincferdülésem van, sokat fáj a hátam, de ezzel nem szoktam orvos járni. Refluxra szedek gyógyszert rendszeresen és a szemnyomásomra cseppet kaptam. Kérem, segítsen, érdemes tovább menni vizsgálatra? Hova, hiszen nem tartják a mammográfián sem komolynak, ott azt mondták, változókori, és majd elmúlik, nem rosszindulatú. Ha így van, én is nyugodt lennék, és majd türelmesen kivárom, amíg magától elmúlik, de ebbe biztos lehetek? Az zavar nagyon, hogy azóta fáj a vállam, különösen, ha ráfekszem a karomra, vagy megnézem a csomót. Ha kitapintom, hogy hol van, utána jobban fáj. Már Bioptron lámpáztam, már tettem rá zsurló-teát, mindegyik egy kicsit csökkentette, de nem mulasztotta el.
Kérem, adjon tanácsot, mihez kezdjek?
Köszönettel mielőbb várom a segítségét!

| szőrtüszőgyulladás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Minden valószínűséggel, tíz évvel ezelőtt, és jelenleg is, egy hónalji szőrtüszőgyulladáshoz társuló nyirokcsomó duzzanatról van szó. Ezzel valóban nincs teendő. Kialakulásában dezodor használata vagy a hónalj borotválása is szerepet játszhat. Ha nem tűnik el, néhány hónap múlva a hónalj UH vizsgálata megismételhető, amennyiben a terime felszíne továbbra is jól elkülönül a környezetétől, nem nő továbbra sincs semmi izgalomra ok.

Kapcsolódó cikkek a szőrtüszőgyulladás, kelés és darázsfészek

2010-06-16 21:05:02
| szőrtüszőgyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop