Mell tapintása

Kérdés:  30 éves vagyok, van egy 18 hónapos kislányom, nem szedek fogamzásgátlót, a menzeszem 25-31 nap között jön meg. Nemrég a mellembe valami keményedést vettem észre tusolás közben (nem csomót). Több hosszúkás valamit, ami rugalmas és kerek, lapos, a bőr mindenütt eltolható.
Voltam vele két orvosnál, az első azt mondta, ezek csak a tejmirigyek, és ha nem múlna el 3 hónap múlva, menjek el egy mammográfiára, de ez semmi komoly, és még fogamzásgátlót is fel akart írni, mivel mióta megszültem a kislányom, nem védekezek gyógyszerrel.
Nos, eddig eltelt 1 hónap, de nagyon idegesített a dolog, és elmentem egy másik orvoshoz, hogy véleményt mondjon. Ő is ugyanezt mondta, hogy ezek tejmirigyek, és hogy masztopatia. Honnan lehet tudni tapogatásból, hogy ez semmi komoly dolog? Saját megnyugtatásomra elküldött egy mammográfiára, ahol még nem voltam, mivel meg kell várnom a menzeszem. Ez az idő teljesen kikészít, ez a várakozás borzasztó, félek attól, hogy mégis valami rosszindulatú dolog. Ön szerint, hallgassak a két orvos véleményére, hiszen megegyezik, és nyugodt lehetek, hogy nem rosszindulatú dologról van szó, mert akkor azt mondták volna?

| emlő, mirigyek, emlÅ‘
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Legyen teljesen nyugodt. A hormonális változásokkal összefüggő, teljesen ártalmatlan mirigyességet tapint, ami nem kóros.

Kapcsolódó cikkek az Emlőbetegségek rovatban olvashatók.

2010-06-18 23:13:33
| emlő, mirigyek
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop