Epilepszia?

Kérdés:  22 éves lány vagyok, 18 éves koromban furcsa érzésem lett, mintha nem ezen a világon lennék pár másodpercre, mintha álmodnék. Az absence epilepszia tüneteihez hasonlót tapasztaltam. Nemrég orvosnál voltam, mert elájultam a buszon, de aznap nem ettem semmit, az ájulás hirtelen ijedtségre jött, ilyen sosem fordult elő.
Minden vizsgálaton túlestem, de EEG még nem készült. A vérnyomásom nagyon alacsony, kis pajzsmirigy alulműködést találtak. Lehetséges, hogy mégis epilepszia áll a dolgok hátterében? Ez a tudatzavar nagyon ritkán fordul elő. Lehetséges, hogy az alacsony vérnyomás, ill. pajzsmirigy okozza? Úgy tudom, hogy ez a fajta epilepszia gyermekkorban jellemző. Ha mégis arról lenne szó, ez az enyhébb fajta elmúlhat magától is?

| ájulás, rosszullét
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  A feltételezett diagnózist csak a kivizsgálás végeztével, a kivizsgáló orvos tudja nagy valószínüséggel kizárni vagy megerősíteni. A leírtak alapján akár "sima" kollaptiform (ájulásos) rosszullét is lehet. Ezt megelőzendő egyen rendesen, fogyasszon bőven folyadékot, és végezzen rendszeres testmozgást.

Kapcsolódó cikk: Ájulás

2010-07-07 00:16:48
| ájulás, rosszullét
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop