Ischaemiás szívbeteg

Kérdés:  Okozhatja a szívbetegségem a hajas fejbőrön a túlzott izzadást? Összefüggésbe hozható ez a fokozatos hajvesztéssel? 70 éves vagyok.

| szívbetegség
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Nem valószínű az összefüggés, de nem is kizárt. Ismert ugyanis a szívelégtelenségben szenvedők gyakoribb, fokozottabb verítékezéshajlama. A hajra vonatkozóan még ennyi ismeretünk sincsen.

Kapcsolódó cikkek a Szív- és érbetegségek rovatban olvashatók.

2010-08-07 16:10:58
| szívbetegség

Szívbetegek figyelmébe - kerülendő gyógynövények

Sokan szednek valamilyen gyógynövény-készítményt vagy kivonatot egy sor betegségre a depressziótól a magas koleszterinszintig. Ezeket a kapszulákat vagy tinktúrákat általában veszélytelennek tekintik, és nagyrészt azok is, de bizonyos szívgyógyszerekkel együtt szedve gondot okozhatnak.


A szívbetegség csendes tünetei

A szívinfarktus jeleit általában mindenki ismeri, más szívbetegségek tünetei azonban nem ennyire nyilvánvalók.


A paleo diéta eddig ismeretlen veszélye

Összefügghet a szívbetegségek egyik markerének vérszintje és a paleo étrend követése között az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatói szerint. A tanulmányt a European Journal of Nutrition című szaklap közölte.


Nők és a szívbetegség- tévhitek

Számos kampány ellenére még mindig makacsul tartja magát néhány tévhit a nők szívbetegségével kapcsolatban. Az alábbiakban a tények ismertetésével megpróbáljuk eloszlatni ezeket.


Kis légszennyezettség is árthat

Jóval a tűréshatár alatti légszennyezettség is károsíthatja a szívet - mutatták ki brit kutatók, akiknek tanulmánya a Circulation című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop