Hasmenés - Régóta tart

Kérdés:  Már 5 éve kezdődött a hasmenésem. Azóta egyszer sem állt össze normálisan. Eleinte csak egy kicsit hígabbá vált, viszont a mai napra már csak barna víz. Napi 10-15 alkalommal szaladgálok.
Már kétszer voltam teljes kivizsgáláson. Tükrözések, allergiák, minden. Egyedüli megállapításuk: vastagbélgyulladás. Többféle gyógyszert is szedtem már, de a helyzet nem változik. Bármit eszek, diétáztam is, de még a sima keksz, pirítós, főtt krumpli is vízzé válik bennem. Fogyni nem fogyok, már együtt élek a dologgal, nem is vagyok túl gyenge sem. Nagy ritkán érzem magam kimerültnek. Az aggodalmam inkább afelé irányul, hogy milyen következményei lesznek ennek? Lehet valami komoly probléma ebből, hogy nem foglalkozom a dologgal, így élem ez életemet napi 10-15-vizes székeléssel? Nem mennek tönkre a beleim? Vagy a gyomrom? Vagy bármi bajom nem lehet így? Nem akarok megint gasztroenterológiára menni, mert az kész őrület, amit ott csinálnak az emberrel.
Megpróbálom elfogadni ezt a helyzetet.

| hasmenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Sajnos nem látok elég tisztán. Ha ugyanis ilyen mértékű hasmenése van, akkor fogynia kellene, hiányállapotok alakulnának ki. Ebben az esetben a vékonybelet is vizsgálni kellene, mert ott lehet a baj gyökere. Erről mégiscsak beszélnie kellene gasztroenterológusával, mert lehetséges, hogy fertőzéses eredetű vékonybél gyulladása van, amit hosszan tartó doxyciklin kezeléssel szüntethető. De beszélhet erről háziorvosával is.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-08-25 17:53:51
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop