Hasmenés hónapok óta-48-as nő

Kérdés:  Betegségeim (RA, FSGS, SLE?) miatt rendszeresen járok kontrollvizsgálatokra. Az utóbbi 4 hónapban sok panaszt okozott a hasmenés 1-3 nap panaszmentes 1-2 hét hasmenés 1 hét szünet ismét panasz és ez hónapokig így ment.
A kezelőorvosom gasztroenterológiára irányított. Most nincs panaszom, nem tudom, mit tegyek? Panaszok nélkül nincs sok értelme az orvos idejét rabolni, amúgy is félek az esetleges tükrözésektől. De a kezelőorvosom is leszúr, ha nem lesz eredmény.
A tanácsát szeretném kérni, mit tegyek? A székletvizsgálatra leadtam egy mintát, elegendő ez vagy mindenképp menjek szakrendelésre is? A gyógyszereim: Arava, Atorva Teva, Tritace, Celebrex. Az elmúlt 4 hónapban csak 3-4 kg-ot fogytam, nem feltűnő.
Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

| hasmenés, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Megnézve a szedett gyógyszerek mellékhatás ismertetését, a hasmenés eredetét először ebben az irányba keresgélném.
Laborértékei ismeretében kezelőorvosa tud dönteni csak arról is, hogy folytassa-e például a vérzsír-csökkentő kezelést, mert lehetséges, hogy az Arava és az Atorva Teva májkárosító hatása összeadódik.
Valóban nem a tükrözéssel kezdeném, de nem biztos, hogy el tudja kerülni.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-10-23 00:01:54
| hasmenés, gyógyszermellékhatás
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop