Xilox mellékhatások

Kérdés:  Erős fejfájás, hidegrázás, magas láz panaszokkal mentem el a háziorvosomhoz két nap után, addig Algopyrinnel és 1000 mg-os C vitaminnal kezeltem magam.
Vírusos fertőzést állapított meg, 2x50 mg Xilox granulátumot írt fel. Kiváltottam a patikában és ezután elolvastam a betegtájékoztatót, amely szerint pont ezekre a panaszokra nem javasolják, sőt megfontolandó az olyan betegségek esetén (magas vérnyomás, colitis ulcerosa, reflux, Astrix véralvadásgátló szedése).
Én bízom az orvosomban, de ez elbizonytalanított, nem merem beszedni.
Mit tegyek?
Várom válaszát, egy 66 éves nő

| gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Valóban nem értem, hogy mire kapta az említett nem-szteroid gyulladásgátlót, és helyesen tette, hogy nem szedte be. Tegye el arra az alkalomra, ha majd úgynevezett reumatikus panaszai lesznek.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2010-10-28 23:26:36
| gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop