Bélproblémák

Kérdés:  Erdélyből fordulok Önhöz, véleményére és segítségére lenne szükségem.
Egy éve lézeres epeműtétem volt, az epehólyagot is eltávolították. Egy hónapja az a gondom, hogy a táplálékom elfogyasztása után 20-30 perccel hasmenésem van. Egyszer vagy többször is előfordul naponta. Alkalmanként csak epe távozik.
Pár nappal ezelőtt kész lett a vérképem, miszerint az eozinofilek 9,66%, bazofilek 1,26%, leukociták 8150, a koleszterinszint 269 mg (6.96 mmol/l), trigliceridek 333 mg 3,80 mmol), a többi eredmény rendben volt. II-es típusú cukorbetegségem van, vércukorszintem magas, 5,58 mmol, gyógyszeres kezelés alatt állok.
Milyen probléma rejtőzhet a hasmenés mellett? Milyen orvosi vizsgálatra lenne szükség? A magas eozinofil szám Ön szerint, utalhat valamilyen bélproblémára (tumor jelenlétére)? Nem vagyok megfázva, allergiám sincs. Kissé kétségbe vagyok esve, válaszát előre is köszönöm!
Minden jót kívánok Önnek!

| hasmenés, bélbetegség
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  A magasabb eozinofil sejtszám alapján akár ételallergiája is lehet, de valamilyen fertőzés zajlása a legvalószínűbb.
Természetesen, amennyiben nem szűnik, egy széklettenyésztés, és egy hasi UH a kivizsgálása során feltétlenül szükséges, de a cukorra szedett gyógyszerek mellékhatására is gondolni kell.

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2011-02-08 22:59:27
| hasmenés, bélbetegség
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop