Vérkép, alkohol

Kérdés:  28 éves férfi vagyok, voltak problémáim az alkohollal. Tavaly januárban voltam laborvizsgálaton, ahol GOT: 103 U/l, GPT: 88 U/l GGT: 527 U/l volt. Elküldtek hepatológiára, kértek hepatitis szerológiát, ami negatív volt. A főorvos úr azt mondta, hogy ez a három érték egyértelműen alkoholos májra utal. Vagy absztinencia, vagy 15 év.
Úgy gondoltam, inkább élni szeretnék, azóta egy korty alkoholt sem iszom. Egy évvel később megismételtük. GOT: 29 U/l, GPT: 32 U/l, GGT: 22 U/l.
Ezeknek az enzimeknek a normalizálódása megfelel a máj teljes regenerálódásának, vagy csak a további károsodás valószínűségét csökkenti? Következő érdekesség a koleszterin és a triglicerid. A tavalyi eredmény: koleszterin: 3,7 mmol/l, triglicerid: 2,52 mmol/l. Háziorvosom ráállított az Atorva Teva 40 mg-ra és a Lipidilre.
Mostani eredményem: koleszterin: 2,9 mmol/l, triglicerid: 0,58 mmol/l. A HDL és LDL mindkét eredményen normális. Ezek ellenére mégsem hagyhatom abba egyik gyógyszer szedését sem. Tudom, hogy a magas koleszterinszint káros, de ha alacsonyabb, az nem baj?
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Valamit nagyon félrenézett a háziorvosa. Teljesen értelmetlen és felesleges, sőt ártalmas vérzsírcsökkentőket szedni, nem tudom, hogy jutott eszébe.
Örüljön, hogy regenerálódott a mája, és ne rontsa teljesen felesleges gyógyszerrel.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2011-02-08 22:59:28
| gyógyszer

Web Design & Development Prowebshop