Hasi panaszok

Kérdés:  Fiamnak lassan 1 éve, hogy hasi panaszai vannak. Megfigyeltük, hogy a tejes dolgok csinálják a problémát. Diétába kezdtünk, elhagytunk a tejet. Háziorvos utasítására elkezdtük szedni a Lactazét és a Controloc 40-es tablettát. Néha felszökik a láza, de ahogy jön, úgy el is múlik.
A diagnózis pontos felállításához szükséges a gyomor- ill. béltükrözés?
Köszönettel, egy nagyatádi anyuka.

| láz, hasi fájdalom
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Amennyiben ismeretlen eredetű láz jelentkezett, mindenképpen további kivizsgálás szükséges, aminek része lehet az endoszkópos vizsgálat is.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2011-02-08 22:59:29
| láz, hasi fájdalom

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop