Gyomorégés

Kérdés:  Gyógyszert szedek pajzsmirigy-alulműködésre, Euthyrox 125-nek a felét, magas vérnyomásra: Concor 5 mg, és Prenessa 4 mg (4 hónapja még 50 mg Arbartant is szedtem). Eddig is égett a gyomrom időnként, de az utóbbi 2 hétben azt vettem észre, ha a Prenessat beveszem, akkor jön a gyomorfájdalom, a gyomorégés.
Lehetséges a gyógyszertől ilyen érzésem? A Prenessát fél éve szedem folyamatosan a Concort már lassan 10 éve.
Emellett még nagyon rosszul alszom, éjszaka minden 2 órában fenn vagyok, néha nem is sikerül sokáig elaludnom. Próbálkoztunk lecserélni a fenti gyógyszereket, de amiket kaptam, attól mellkasi fájdalmam, ill. szívszúrásom volt, úgyhogy maradtunk a régieknél, a vérnyomásom akkor jó volt. Mostanság arra ébredek éjjel, hogy feszít a fejem, megmérem, 160-178 között mozog. Erre szoktam még este bevenni egy Concort. Napközben is a héten 150-160 volt.
Mit kellene lépnem?
Válaszát előre is köszönöm!

| alvászavar, vérnyomás, gyomorsav
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(februári)   InforMed

Válasz:  Először is, ha éjjel magasabb a vérnyomása célszerű a terápiát centrálisan ható szerek (pl. Tenaxum, Cynt, Estulic stb.) valamelyikével kiegészíteni. Ezt este kell bevenni. Ezen kívül nem kell félni valamilyen altató szedésétől, mert ha jól alszik, a vérnyomása is jobb lesz.
Hasonlóképpen, akár gyógyszeresen, kezelendő a savtúltengés, de valóban lehet a gyógyszert is váltani. Biztos találnak olyat, ami nem okoz savtúltengést, bár az is lehet, hogy az a gyógyszertől teljesen független, és ugyanaz a stressz, szorongás idézi elő, ami az alvászavart is.

Kapcsolódó cikkek a Magasvérnyomás-betegség és a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2011-03-03 21:45:44
| alvászavar, vérnyomás, gyomorsav

Web Design & Development Prowebshop