Fogyókúra

Kérdés:  Szeretnék tanácsot kérni fogyókúrás gyógyszerekkel kapcsolatban. Ismerősöm ajánlotta az Adipex retardot, ami számomra vonzó, hiszen olcsó (diák vagyok, sajnos nincs sok pénzem ilyen gyógyszerekre) és emellett interneten számos olyan véleményt és történetet olvastam, ahol sikeresen lefogytak ezzel.
Már jó ideje eljárok aerobic órákra, és megpróbálok kevesebb kalóriát bevinni a szervezetembe és sok zöldséget, gyümölcsöt enni. De látványos változást nem értem el. Ezért szeretném kérni tanácsát, hogy mit gondol erről a gyógyszerről? Maximum két levéllel szednék be, és a rendszeres étkezést és mozgást sem hanyagolnám. Így lehetnek súlyos következményei? Esetleg más hatásos tablettát tudna ajánlani?
Tisztelettel!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  Tény az, hogy valóban nem tudok más gyógyszert ajánlani fogyókúrás céllal, és a két "levél" bevétele nem járhat súlyos mellékhatással, én mégse ajánlanám, és jó ha tudja, hogy ez a szer hazánkban gyógyszerként nincs is forgalomban, tehát nem tartozik semmiféle szakmai felügyelet alá. Persze lehet, hogy amit lát és olcsónak talál az interneten, abban lehet, hogy hatóanyag sincsen.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2011-03-29 23:04:53
| súlyfelesleg, elhízás, diéta

Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Karácsonyi kalória stop

A karácsony a szeretet és az ajándékozás mellett a plusz kilókról is szól, ezeket legyintve az ünnep számlájára írjuk, és már fogalmazzuk is az új évi fogadalmakat - mit és hogyan eszünk majd az újévben.


Elhízás

Az egészséges ember normális testsúlya annyi kg-nak vehető általában, ahány cm-rel magasabb 1 méternél. A 170 cm magas felnőtt normál súlya eszerint tehát 70 kg. Mivel azonban a testsúly biológiai érték, nem szabad túl mereven, túl szigorúan értelmezni ezt a normarendszert.


Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Számtalan tévhit él arról, hogyan ajánlatos táplálkoznia a cukorbetegeknek. Van, aki azt hiszi, a cukor okozza a cukorbetegséget, mások szerint minden kedvenc ételünkről le kell mondanunk.


Diéta és fogyás – tévhitek és cáfolatuk

Ha azt halljuk, hogy több kalória elfogyasztásával is lehet fogyni, nem akarunk hinni a fülünknek. Pedig igaz lehet, ugyanis tudásunk a kalóriákról meglehetősen leegyszerűsített tényeken alapul.


Web Design & Development Prowebshop