Szívritmuszavar

Kérdés:  Megjelent már az új szívritmus-szabályozó gyógyszer? Múlt hónapban voltam kontrollvizsgálaton és a kardiológusom azt mondta, hogy nem ír fel most nekem gyógyszert, mert ami forgalomban van, nagyon sok mellékhatása van. Jövő hónapban kell menni újra kontrollra.
Ha igen, mi a gyógyszer neve? Mellékhatásai elhanyagolhatók? Kórelőzményem 10 éve két hátsófali infarktuson és stent-beültetésen estem át.
Szíves válaszát előre is köszönöm!

| szívritmuszavar, gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  Nem tudom, kardiológusa mire gondolt, ezt tőle kérdezze. Az biztos, hogy bár tucatjával jelennek meg új nevű gyógyszerek, alapvetően új vegyületről nincs tudomásom.
És a leírásából az sem derül ki, hogy mi az a szer, amit le akar cserélni. Ha bővebbet ír, akkor utána tudnék nézni.

Kapcsolódó cikkek a Szívritmuszavarok rovatban olvashatók.

2011-03-29 23:10:08
| szívritmuszavar, gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop