Staphylococcus auerus?

Kérdés:  Három alkalommal voltam bőrgyógyásznál, mert a péniszem makkján piros folt keletkezett egyik napról a másikra, szabálytalan alakú 5 mm-es. Pimafucort kenőcstől elmúlt, de 1-2 hónap múlva megint megjelent, ezúttal a makk mögötti részen is. Ez is meggyógyult az újabb adag Pimafucorttól. Újra észrevettem, de mintha lezajlása más lenne, mert egy kis, kerek pontból kerek alakúan terjedt, de a Pimafucort nem segített a terjedést megakadályozni.
Használtam Lamisilt, Alkcemát, Canestent is, de semmi eredmény.
A bőrgyógyászomnak mondtam, hogy a feleségem Staphylococcus auerus pozitív volt (kelései voltak). Kérdezte, hogy miért nem kezelték Őt, velem párhuzamosan? Felírta ugyanazt a gyógyszert, amit a feleségem szedett: Fromilid unot 500 mg 7 db. A feleségem 14-et szedett be, és 22-én megy újabb garatleletet adni.
Lehet összefüggés? Zavar, hogy nem küldött mikrobiológiai vizsgálatra, és nagyon félek is most már, hogy mi is lesz.
Kérem a véleményét!

| Staphylococcus aureus, pénisz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  Amennyiben feltételezik, hogy nyálkahártya-betegségét az említett kórokozó hozza létre, való igaz, hogy a kezelés megkezdése előtt célszerű a kórokozót kitenyészteni. A tenyésztéssel párhuzamosan ugyanis úgynevezett rezisztencia vizsgálat is történik, ez magyarán azt jelenti, hogy vizsgálják, hogy mely antibiotikumok hatnak a kitenyésztett baktériumra. Ezzel elkerüljük hatástalan szer bevételét.

Kapcsolódó cikkek A férfi nemi szervek betegségei rovatban olvashatók.

2011-03-29 23:10:11
| Staphylococcus aureus, pénisz

Web Design & Development Prowebshop