Gyógyszerek hatása

Kérdés:  32 év férfi vagyok, a Torvatec 20 tablettát írták fel nekem, magas koleszterin miatt. A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszernek van olyan hatása hosszútávon, ami szexuális zavart, nemi vágy csökkenést, merevedési problémát okozna?
Az utóbbi időben (1 hónapban) egy pár alkalommal éreztem (2-3 alkalommal), hogy ki van száradva a torkom, és mellkasi szorítást is érzek - a belgyógyász azt mondta, hogy nem küld gyomortükrözésre, mert nem állandóan jön elő, és a gyomrom nem fáj. Magas vérnyomásom van, de nem attól van, azt mondták. Alvesco 160 használtam asztma megelőzésére, most szüneteltetem - azóta nincsenek ilyen jellegű panaszaim (a légzésfunkcióm normális volt, eltérés nem volt). A tüdőgyógyász javasolta a gasztroenterológiát.
Köszönöm előre is válaszát!

| gyógyszer, gyógyszerkölcsönhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Bár a konkrét eset részleteit nem ismerem (hogy mennyi a vérnyomása, mit szed erre, mennyi a koleszterin és a triglicerid szintje, van-e túlsúlya, ép-e a mája stb.), javasolnám, ha nincs extrém magas koleszterinszintje (8 feletti), akkor nyugodtan hagyja ki a vérzsír csökkentőt, mert jeleztek szedésükkor szexuális zavart, de panasza a vérnyomáscsökkentő mellékhatása is lehet. Ezt, ha kell, le lehet olyanra cserélni, amelyiknél ez a kellemetlen mellékhatás nem jelentkezik. De erre szedni kell a gyógyszert, mivel maga a szexuális zavar a vérnyomás emelkedés következménye lehet.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2011-05-11 00:05:30
| gyógyszer, gyógyszerkölcsönhatás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop