Epilepszia gyógyszeradagja

Kérdés:  Kisebb segítségre/tanácsra (megnyugtatásra) lenne szükségem. 32 éves vagyok, nagyjából 5-6 éve epilepsziás, ami az utóbbi 2 évben erősen súlyosbodott. A kezdeti 2x200 mg Tegretol (ami amúgy évekig elegendő volt) egy súlyos nagy rohamot követően immár 4 fajta gyógyszer kombinációjára emelkedett - Tegretol 2x800 mg, Zonegran 2x100 mg, Ketilept 2x25 mg, Frisium 10 mg - ami amúgy még mindig nem elegendő a teljes rohammentességhez, csupán a rohamok számát tudjuk vele csökkenteni.
Kétoldali epilepsziáról lévén szó, műtéti beavatkozás nem jöhet szóba. Természetesen nem vagyok hozzáértő (gyógyszereknek köszönhetően lassan semmihez sem értő) azon kívül, hogy elolvasom a betegtájékoztatót, de attól inkább már megrémülni tudok csak.
Emellett a sajnos minden tekintetben magas adagok és kombináció mellett leginkább milyen mellékhatások előfordulására számíthatok?
Válaszát előre is köszönöm!

| epilepszia, gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(májusi)   InforMed

Válasz:  Mivel nem ideggyógyász vagyok, az említett szerek mellékhatásairól én is csak a betegtájékoztatón levőket tudnám megerősíteni. De ha ezekkel tünetmentes, szedni kell.

Kapcsolódó cikkek az Epilepszia, eklampszia rovatban olvashatók.

2011-05-12 00:30:25
| epilepszia, gyógyszer

Web Design & Development Prowebshop